Срути се скат на новостроящия се  ЛОТ-3.1. на магистрала Струма край

...
Срути се скат на новостроящия се  ЛОТ-3.1. на магистрала Струма край
Коментари Харесай

Срути се скат от новия участък на магистрала "Струма" край Симитли

Срути се склон на новостроящия се  ЛОТ-3.1. на автомагистрала " Струма " край Симитли, заяви БГНЕС. Земна маса и камъни са се свлекли и са запълнили 2-метровата " джоб " -стена под ската, повличайки защитната мрежа и рогозката под нея. В сряда в региона валя проливен дъжд. 

Срутването е в участъка от рудник „ Ораново “ до Сухата река. Отсечката от 2 километра е с сложена настилка, замрежен склон, маркировка и пътни знаци. Мрежите бяха поставени от алпинисти предходната година, а през есента секторът импровизирано бе пуснат в употреба за 20-на дни, след което бе затворен - тъй като при косото включване в основния път Е-79 тежките камиони започнаха да разрушават асфалтовото покритие.

Най-лошото е, че и отляво на сриването скатът също е потегля да се свлича, има раздрани сектори от мрежата и от поставената под нея лесозащитна черга.

В момента от този  лот се строят мостовете от северния вход на най-дългия тунел у нас - " Железница ".  Единият мост е подготвен - той минава над остарелия път Струмско-Долно Церово, жп-линията София-Кулата, шосето Е-79 и р. Струма. Вторият мост подготвен е съвсем на половина. Дясната тръба на тунела в посока Благоевград е прокопана, пред край е и лявата.

ЛОТ 3.1 Благоевград – Крупник е с дължина 12.6 км. Проектът включва два сектора, като по втория с дължина 5,6 км към момента не се работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР